Baptism

20080720_baptism.jpgHet stadsarchief van Amsterdam werkt aan het digitaal toegankelijk maken van 32 kilometer archiefmateriaal voor het publiek. De zoektocht in de database leverde verschillende interessante documenten op: sommige reeds digitaal beschikbaar, andere zijn aangevraagd om met spoed te scannen. Een nieuwe groep pagina’s met scans van doopregisters staat inmiddels op de site en meer toevoegingen kunnen worden verwacht.

Nieuwe foto’s

20080106_photographs.jpgIn de beeldbank van Amsterdam zijn nieuwe foto’s van de Bankrasmolen gevonden. Ze zijn gemaakt door amateur fotograaf Jan Zeegers en tonen de molen in verschillende seizoenen, met meer details over het afwaterkanaal naar de Amstel (nu weg Bankraspad). De foto’s staan op deze pagina.

Bankras travel bugs

20070709_travelbugs.jpgGeocaching is de belangrijkste buitenactiviteit geworden van team Bankras. Een GPS wordt in deze populaire nieuwe sport gebruikt om naar verborgen schatten, staches of caches te zoeken. Travel bugs zijn kleine traceerbare voorwerpen die zich van cache naar cache verplaatsen, wanneer ze gevonden en mee genomen worden naar de volgende cache. Team Bankras heeft twee travel bugs losgelaten: sneakers Walk2C-42 en Walk2C-45 zijn nu in competitie om de meeste afstand af te leggen en de meeste caches aan te doen. Misschien kan er ooit een Bankras-cache gevonden worden rond N52 18.014 E4 53.762?

Update October 20th, 2007: Details over de eerste Bankras geocache GC159PX “MiJa-De Bruine Vloot” zijn online beschikbaar.

Schilderij

20060120_painting.jpgOoh … mooi! Eerst blijken er een aantal foto’s aan de molen database te zijn toegevoegd. Nog geen uur later kom ik een foto tegen van een schilderij in het Rijksmuseum, met wel heel erg veel overeenkomsten met de foto. Bekijk de nieuwe pagina’s in het menu.

Genography

20050924_genography.jpg“De resultaten van uw Y chromosome identificeren u als iemand uit haplogroep I, een afstamming gedefineerd als de genetische markering M170. Deze haplogroep is de eindbestemming van een genetische reis die zo’n 60 duizend jaar geleden begon met de oeroude Y chromosome markering, genaamd M168. Deze erg wijd verspreide M168 markering kan terug worden geleid tot een enkele individu – Eurazische Adam. Deze Afrikaanse man leefde zo’n 31 tot 79 duizend jaar geleden en is de gemeenschappelijke voorvader van elke niet-Afrikaan vandaag.” Meer resultaten uit het Genografie Projekt worden (binnenkort) op de Genografie pagina geplaats.

Helemaal nieuw

20050602_koolmees.jpgEindelijk, de oude website is vervangen door deze nieuwe versie. Het meeste van de oude inhoud is overgezet, maar er zullen nog veel dingen worden toegevoegd in de komende weken. Maak dus snel een nieuw bookmark aan en vergeet niet om regelmatig terug te komen.